Одуговлачење Крила Сечений

2015-11-03 15:45:37 / author: sharkov views 968Total views: 968 / 10Views for 7 days: 10
Thanks to Best cliparts, Automotive world
source article: http://www.eng.fsu.edu/~dommelen/research/airfoil/airfoil.html

Рад је извршена Сзу-Цхуан Ванг. Овај рад је постала могућа захваљујући подршци ВАЗДУХОПЛОВСТВА управљања научних истраживања.

Крило штанду

Тезга-то је нежељено феномен, у коме се крила авиона имају повећану отпор ваздуха је смањен и лифт. То може да доведе до несреће авиона. Штанд се дешава када се авион је у сувише великим углом напада (угао напада-то је угао између равни и правац лета). То се може десити за време полетања или слетања, када је брзина лета је релативно мала: при ниским брзинама аеродинамичке силе су, респективно мање, а једини начин да добијете довољно лифта, да носе тежину авион лети авион на већу угао напада. Ако невнимательного пилота вам омогућава да добијете стопа је сувише низак, авион ће да пређе критични угао напада и сваливание се дешава. Због гушења на крило производи смањење подизање снаге и драг; повећањем отпора чини да се брзина смањи у будућности, тако да крило производи чак и мање лифт. У ствари, авион пада из ваздуха. Земљу чека у наставку.

Зашто штанду се дешава

Зашто крила штанду? То се дешава због процеса у граничном слоју, слоју заосталог ваздуха у близини површине крила. Да би крила била ефикасна, ваздух мора да тече у потпуности око главне (предње) ивици крила. На сувише велики угао напада, ваздух у гранични слој у близини предње ивице не успева и он је одвојен од површине крила.

Испод је нумеричка симулација у којој је застој крила види у пресеку. На предњој ивици леве, задње ивице крила, десно. У процесу симулације пограничног слоја се у виду вртлога (миниатюрное торнада), који се приказују у облику црне или беле тачке, у зависности од правца ротације. Крило дельтаплана пење на угао напада 30 степени, изазива у ларьке:

Одуговлачење Крила Сеченийt = 1 (starts pitching)
На првој слици крило се креће под малим углом напада (овде усвојен за нула). Имајте на уму да у граничном слоју вртлози остају у непосредној близини на крылу, док су опрани ток. На нултом угаљ напада, нема лифта, и има мали отпор.
Одуговлачење Крила Сеченийt = 2

Одуговлачење Крила Сеченийt = 3
Крило је почео преокрет, али у гранични слој вртлози, држи се ближе крылу. Крило сада производи значајну подъемную снагу, и још мали отпор.
Одуговлачење Крила Сеченийt = 3.5

Одуговлачење Крила Сеченийt = 4.25

Одуговлачење Крила Сеченийt = 5 (ends pitching)
Угао напада постала превелика. Гранични слој вртлози одвојити од горње површине крила и фреестреам тока не савије у потпуности око предње ивице. Крило је у ћорсокак, изазива значајног отпора. Међутим, значајан део успона и даље, јер раздвојене вртлози и даље изнад крила.
Одуговлачење Крила Сеченийt = 6
Када су раздвојене вировима су разнесен поред задње ивице, лифт почиње да пада.


Одуговлачење Крила Сеченийt = 7
Крило сада производи мали лифт, и много луг. Међутим, лакше ваздух прође око предње ивице крила, без лифта, и ток почиње пришьют.
Одуговлачење Крила Сеченийt = 7.5

Одуговлачење Крила Сеченийt = 7.75

Одуговлачење Крила Сеченийt = 8
Ток има у основи вратио назад, и коефицијент подизање снаге (за подизање ефикасности крила) привремено опоравила. Нажалост, то ће створити нови циклус поделе; поред тога, повећана превуците смањује брзину превише да произведе много лифт, чак и на добром коефицијент подизање снаге.
Одуговлачење Крила Сеченийt = 8.5

Одуговлачење Крила Сеченийt = 8.75

Одуговлачење Крила Сеченийt = 9

Ево еволуције одвајање, лет и момент коефицијенти:

Одуговлачење Крила СеченийОдуговлачење Крила СеченийОдуговлачење Крила Сечений

Како да поправите

Да се опорави од гушења, пилот мора да се смањи угао напада назад на довољно ниској цени. Иако је авион већ пада на земљу под стрмим углом, пилот мора толкните оловку напред, да угурати нос и даље доле. То смањује угао напада, а самим тим и отпора. Авион почиње да покупи брзину, иде доле доле чак и брже. Али чим је авион узео довољну брзину, тако да крило може још једном да издржи тежину авиона, пилот повлачи назад на штап, да се повећа угао напада (овај пут остајем у границама опсегу), и враћа подъемную снагу крила. Очигледно је да се опорави од тезге подразумева неки губитак висине. Ларьки највише су опасни на малим висинама. Снага мотора може да помогне да се смањи губитак висине, при повећању брзине брже, а такође, помажући да приложите протока изнад крила. Колико је тешко да се опорави од тезге зависи од авиона. Неколико авиона који су тешко да се опорави стицк шейкера: тресе оловку упозорава пилота да је слом неизбежан. Упитанные карактеристике такође зависи од тога колико преузети авион, тежиште авиона мора да буде довољно далеко напред.

Леђа

Најгора опција је застој вадичеп, у којој је авион спирале доле. Тезга може да се развије у ротацију кроз напоре од стране тренутку у погрешно време. Механика спин компликовано. У зависности од равни, (и на путу он је напуњен!) она може бити теже или немогуће да се опорави од штопора. Враћање захтева добром ефикасношћу од перје репа авиона; по правилу, опоравак укључује употреба кормила правца, да се заустави револвинг покрета, поред лифта, да се пробије штанду. Али крила може да блокира проток ваздуха до задњег. Ако је тежиште авиона је сувише далеко назад, она има за циљ да опоравак теже. Пилот може да се дезоријентисан вртоглаво ефекти спин, и погрешне примене исправке. Чак и ако авион је добро осмишљен, преузетих у оквиру дозвољеног опсега и опоравак изведена беспрекорно, на губитак висине у леђима могу бити веома велике. Почевши са ларьков и леђа, највероватније, током полетања и слетања, тамо може само да не буде толико слободних висине. Под V правила за приватне пилоте, штанду припрема није потребна, али спин опоравка нема. Тезга за учење омогућава пилоту да препозна на помолу штанду, и предузети корективне мере пре него прави штанда и можда спин може да се деси.

Shih, C., Lourenco, L., Van Dommelen, L. & Krothapalli, A. (1992) Unsteady flow past an airfoil pitching at a constant rate. AIAA Journal 30 1153-1161.

Add a comment:
Sign in

See also

Great Computer Scientists

УТ іх розумы: аб жыцці і адкрыццях вялікіх навукоўцаў 15 кампутар

2015-11-02 16:35:12

Інфарматыка з'яўляецца адной з найбольш важных сіл, якія фарміруюць сучасным грамадстве і будучыні, але ен з'яўляецца адным з найменш панятых....

simula page

Старонка SIMULA

2015-11-02 16:53:03

(з) Ярек Скленар "Гэта было паляпшэннем у параўнанні з большасцю яго пераемнікаў " (Тоні Хоар каментар пра Алголе 60) Аб'ектна-арыентаванае Мадэляванне (ААС) можна...

robert lang origami

Арыгамі Роберта Ланга (Часта Задаюць Пытанні)

2015-11-02 16:57:35

Q: хто прыдумаў усе малюнкі на вашым сайце? Адказ: тут усе майго ўласнага сачынення і на фота работ былі складзеныя мною. Q:...

Код сайта корму

Код сайта корму

2015-11-02 16:37:20

Рэзюмэ Сайты наогул не ствараць RSS-каналы аўтаматычна. Існуюць розныя спосабы стварэння RSS-каналаў. Адзін з спосабаў-код RSS-канал ўручную. Стварыць RSS-канал файла. Код кіраўнікі аператары...

Free stock photo jooinn.com (For your works)