Увод у веб приступачности

2015-11-11 15:00:15 / author: sharkov views 809Total views: 809 / 7Views for 7 days: 7
Thanks to Best cliparts, Automotive world
source article: http://webaim.org/intro/

Овај материјал је превод чланка Introduction to Web Accessibility © WebAIM

Увод

Данас већина људи тешко може да замисли живот без интернета. Неки су тврдили да ни један други изум био је револуционарна, јер штампарију Гуттенберга у 1400. Сада, на клик миша, свет може бити "при руци"—то јест, ако можете да користите миша... а видите екран... и чујете аудио—другим речима, ако немате инвалидности било које врсте.

То је увод ће вам помоћи да разумете како људи са инвалидитетом да користе на интернету, они се осећају разочарење, када они не могу да приступе WEB, и шта можете да урадите да би ваше сајтове доступнији.

Интернет Нуди Могућност Без Преседана

Увод у веб приступачностиИнтернет-то је једна од најбољих ствари која се икада десила, да људи са инвалидитетом. Можда нисте мислили о томе на тај начин, али све што треба да урадите је да се сетим тих дана, пре него што на интернету да бисте разумели зашто је то тако. На пример, пре појаве интернета, као слепи људи читају новине? Они углавном не. Аудио касета брајево Писмо или одштампа су скупи - Брајевом писму верзије недељу Нев Иорк Тимес " ће бити сувише гломазан да буде практична. У најбољем случају, они могу да замолите члана породице или пријатеља да читају новине до њих. Овај метод ради, али то чини слепа особа зависи од других.

Увод у веб приступачностиВећина новина сада да објављују свој Садржај на интернету на формату који има потенцијал да се прочита програма читање са екрана који се користе незрячими. Ови програми читање електронских текстова наглас, тако да слепи људи могу да користе рачунаре и да приступите било који Садржај текста путем рачунара. Изненада, слепи људи не треба да се ослањају на друге људе да читају новине за њих. Они не морају да чекају скупо аудио касета или скупе, гломазан Брајевом штампања. Они су само отворите веб прегледач и слушају, како да их читају са екрана чита новине за њих, и они то чине сами, када желе, и чим је објављен садржај.

Увод у веб приступачностиСлично томе, особе са поремећајима покрета, који не могу да покупи новине или окренути странице може да се отвори на мрежи Испорука штампе преко рачунара, користећи неке помоћне технологије које адаптиран интерфејс рачунара својим инвалидитетом. Понекад апарати су једноставни, на пример, замолите некога да стави штап у уста и да куцате команде са тастатуре. У другим случајевима, адаптација софистицираније, као и за коришћење специјалне тастатуре или еуе-Праћење софтвер који вам омогућава људима да користе рачунар са не више од покрета очију.

Људи који су глуви, могу да имају могућност да читају новине сами, али они такође могу прочитати онлајн или дешифровање потписа на мрежи мултимедијални садржај. Многи људи са инвалидитетом у менталном развоју могу имати велике користи од флексибилност структуре и садржаја веб странице.

Интернет Нуди Могућност Без Преседана

Увод у веб приступачностиУпркос веб огромне могућности за особе са инвалидитетом, тај потенцијал остаје у великој мери нереализованным. На пример, неки веб-сајтови могу да се користе само са мишем, и само веома мали проценат видео или мултимедијални Садржај са титлови за глуве. Шта ако интернет Садржаја, доступан само са мишем? Шта људи раде, ако они не могу да користе миша? И шта ако веб-програмере коришћење графике уместо текста? Ако екран читаоци могу само да читају текст, као да су прочитали графика за слепе људе?

Када почнете да постављају таква питања, почнете да се види да постоји неколико потенцијалних сметњи у приступачности интернета за особе са инвалидитетом. Интернет има потенцијал да револуцију безбарьерный приступ информацијама, али ако не будемо опрезни, ми можемо да постави препреке на путу, да уништи овај потенцијал и који остављају људи са инвалидитетом само као очајање и да зависи од некога, као и раније.

Особе са инвалидитетом на Интернету

Иако процене варирају, већина истраживања указују да око једна петина (20%) становништва има један или други облик инвалидитета. Нису сви ови људи-особе са инвалидитетом, које отежавају да за њих приступ интернету, али то је још увек значајан део становништва. Пословање било би мудро да намерно искључују 20, 10 или чак 5 одсто њихових потенцијалних купаца из њиховог веб-сајтове. За школе, универзитети и владине структуре, било би не само да је неразумно, али у многим случајевима то ће такође крши закон.

Важно

Главне категорије инвалидности врста:

Визуелни
Слепило, лошег вида, боја слепило
Увод у веб приступачностиСлух
Глухотой и наглувих
Увод у веб приступачностиМотор
Немогућност да користите миша, споро Време одзива, ограничен фине моторике
Увод у веб приступачностиКогнитивне
Учи, отвлекаемость, немогућност да се концентришу или да се сети велике количине информација

Свака од главних категорија особа са инвалидитетом захтева одређене врсте адаптаций у дизајну веб-Садржаја. Већину времена, ове адаптације добробит готово код свих, не само особа са инвалидитетом. Скоро сви ће бити корисно да се користи илустрације, правилно организован садржај и слободан навигација. На сличан начин, док потписа су потребом за глуве кориснике, они могу да буду корисне за друге, укључујући и свима који се претражује видео без звука.

Одржавање веб приступачности на уму

Добили идеју о веб приступачности за разумевање перспективе корисника. То 11.5 минута видео садржи преглед проблема корисника са инвалидитетом суочавају у мрежи и неке мотивације за веб приступачности.

Погледајте извод

Искуства студената са инвалидитетом

Студенти у следећем видео делите неким искуством свог рада са web и доступност.

Погледајте извод

Реализација Веб Приступачности

Пре него што било који човек може да направи свој веб сајт доступан, они морају да схвате доступност ће бити посвећена обезбеђивању доступности ћете научити како остварити доступност и разуме своје правне обавезе.

Посвећеност и одговорност

Свест. Основа било које врсте посвећеност веб-доступност-то је свест о проблему. Већина веб-програмере не против концепта, што чини интернет приступачан за особе са инвалидитетом. Већина доступност грешке на веб-сајтови су последица недовољне свести, а не из злобе или апатије.

Лидерство. Разумевање проблема је први важан корак, али то не решава проблем, посебно у великим организацијама. Ако приручник организације не изражава посвећеност веб приступачности, шансе су ниске, што је за организацију веб-садржаја. Често, неколико програмера да би свој садржај доступан, док већина није сметало, пошто се не очекује од њих.

Политике и процедуре. Чак и када су лидери изражавају своју посвећеност идеји, ако идеја не ојачана политике, идеја има тенденцију да се изгуби међу свакодневне рутине. Најбољи приступ за велике организације је стварање унутрашње политике, наведене специфичне стандарде, процедуре и методе контроле њиховог поштовања.

Обука и техничка подршка

Понекад веб-програмери страхују да је то више пута и времена за стварање приступачног веб-сајтови, него да створи неприступачне и најмилијих. Тај страх је у великој мери не одговара стварности. Предности обезбеђивање приступа већем становништва скоро увек превагнути време које је потребно искусан Програмер за спровођење овог доступности.

Програмер може да испита основе веб приступачност свега неколико дана, али, као и сваки технички вештина, често је потребно неколико месеци да се асимилују ум прибора и опреме. Онлине ресурса, као што су WebAIM члана, средства, електронски дебате лист, месечни билтен, блог и да обезбеди одговарајуће ресурсе за администраторе, програмера и дизајнера. Постоји много професионалаца који могу помоћи Вашој организацији да обезбеди високу доступност. WebAIM нуди стажирања, консалтинг и техничку помоћ, приступачне веб дизајн и друге услуге.

Закони и стандарди

Ако живите у Сједињеним америчким Државама, важећим законима односе американцима са инвалидитетом (АДА) и Законом о рехабилитацији 1973. г. (секција 504 и 508-ја члан). Многи међународни закони и адреса доступности.

Обезбеђивања доступности веб Садржаја водећи положај (стандард вцаг) пружање међународног скупа смерница. Они се развијају широм света веб конзорцијума (W3C), који је управни орган мрежи. Ове смернице су основа већине веб приступачности закона у свету. Верзија 2.0 ове смернице су објављене у децембру 2008. године, заснива се на четири принципа:

  • Опажени: доступне чула (вид и слух на првом месту) или преко претраживача или путем помоћних технологија (на пример, софтвер за читање са екрана, екран увеличители и др.)
  • Работоспособными: корисници могу да комуницирају са свим елементима за управљање и интерактивних елемената помоћу миша, тастатуре или помоћни уређај.
  • Јасно је: садржај јасан и ограничења забуне и недоумице.
  • Јаке: широк спектар технологија (укључујући старог и новог корисничких агената и ассистивных технологија) може да приступи садржају.

Ове прва слова ових четири принципа написане речи сипати. То може да вам помогне да се сетим.

Принципи пројектовања доступним средине

Испод Ћете наћи списак неких кључних принципа развој апликација са посебним карактеристикама. Већина принципа доступности може бити реализован је веома једноставан и неће утицати на општи изглед вашег веб-сајта.

Да обезбеди одговарајући алтернативни текст

Алтернативни текст пружа текст алтернативу нетекстового садржаја веб страница. Ово је посебно корисно за људе који су слепи и ослањају на програме читања са екрана, да садржај сајта и да их читају.

Да обезбеди одговарајуће структуре документа

Наслове, листе, и друге структурне елементе пружају значење и структура веб странице. Они такође могу да олакша навигацију тастатуре у оквиру странице.

Обезбедити наслове за табеле података

Табеле се користе на Интернету за локације и организације података. Табеле које се користе за организацију стоне података морају да имају одговарајућа заглавља табеле (у елемент). Подаци ћелије треба да буду повезане са њиховим одговарајућим насловима, што га чини лакшим за кориснике програма читање са екрана, да препозна и схвати подаци табеле.

Уверите се да корисници могу попунити и послати свих облика

Уверите се да сваки елемент форме (текст поље, потврду, падајући списак, и др.) има етикету и уверите се да је пречица повезан са адекватном облику елемент помоћу елемента

Обезбедити везу има смисла из контекста

Свака карика мора имати смисла ако на линк текст се чита у себи. За читање са екрана, корисници могу да изаберу за читање само линкове на веб странице. Неке фразе као што је "кликните овде" или "више" треба избегавати.

Наслов и/или пружање расшифровок за МЕДИЈЕ

Видео и аудио у реалном времену, морају имати потпис и дешифровање. Са архивными аудио, транскрипција може бити довољно.

Обезбедити доступност не-HTML Садржаја, укључујући ПДФ, Ворд докумената, Поверпоинт презентација и Адобе Фласх-садржај.

Поред свих других принципа, оних наведених овде, ПДФ докумената и других не-HTML Садржаја треба да буде што доступнија. Ако не можете да га доступним, размотрите коришћење ХТМЛ уместо или, барем, да обезбеди прихватљиву алтернативу. ПДФ докумената треба да садржи број ознаке да би га више приступачне. Прилогу ПДФ фајл изгледа исто, али то је скоро увек на располагању особи са програмом за читање са екрана.

Дозволи корисницима да прескочите понављање елемената на страници

Морате обезбедити метод, који омогућава корисницима да прескочи навигацију или други елементи који се понављају на свакој страници. Ово се обично постиже пружањем "пређи на главни садржај", или "прескочи навигацију" линк на врху странице, која скаче на главни садржај странице.

Немојте се ослањати само на боју за пренос смисла

Употреба боје може да побољша разумевање, али не користи боја за пренос информација. Да информација не може да буде доступна човеку, који је далтониста и да ће бити доступан за кориснике програма читање са екрана.

Уверите се да је садржај било је јасно написана и лако се чита

Постоји много начина да се ваш садржај је више разумљиво. Представка мора бити читко попуњена, користите јасне фонтове, и користите наслове и листе у складу са тим.

Да Јавасцрипт доступан

Уверите се да је Јавасцрипт руковаоци догађајима су хардвер независни (на пример, они не захтевају коришћење миша) и проверите да ли је Ваша страница се не ослањају на Јавасцрипт за функције.

Дизајн норми

ХТМЛ-код компатибилне и приступачан страница трајнија и пружају најбољу претраживача оптимизација. Цасцадинг стиле схеетс (ЦСС) омогућавају вам да одвојите садржаја од презентације. То пружа већу флексибилност и доступност вашег Садржаја.

Ова листа не представља свих питања доступности, али и елиминисањем ових основних принципа, што ће обезбедити већу доступност веб садржаја за све. Можете сазнати више о приступачности проучавању наше ресурсе и чланке.

Закључак

На интернету, постоји много могућности за људе са инвалидитетом, који је доступан преко било ког другог медиума. Он нуди независност и слободу. Међутим, ако веб сајт је креиран са веб приступачности на уму, он може да елиминише део популације, која ће имати највише користи од интернета. Већина људи не стављају себи за циљ да збаци особе са инвалидитетом. Како организацијама и дизајнерима да схвате и остваре доступност, они ће обезбедити да њихов садржај може бити доступан широким слојевима становништва.

Add a comment:
Sign in

See also

Evariste Galois

Трагічная жыццё Эвариста Галуа, 1811-1832

2015-11-02 17:24:01

Чарцеж зрабіў у 1848 з памяці па Эварист брата Вялікую карціну Некаторыя спасылкі на сайты, расказваем пра жыцце Галуа. Геній і біеграфы: у...

НАВУКА ПАЛКА

Навуковая палка

2015-11-09 16:36:42

Архіў рэцэнзій на кнігі, слупкі і каментары Фрэда Борца Сардэчна запрашаем у мой архіў...

robert lang origami

Арыгамі Роберта Ланга (Часта Задаюць Пытанні)

2015-11-02 16:57:35

Q: хто прыдумаў усе малюнкі на вашым сайце? Адказ: тут усе майго ўласнага сачынення і на фота работ былі складзеныя мною. Q:...

Снуп для MS Windows на

Snoop для MS Windows

2015-11-02 17:22:06

Спампаваць snoop.exe (137KB) Версія 0.34 Абноўлена 21 Красавіка, 2015 Крэдыты на аснове крыніцы Microsoft набліжэнне карыснасці. Звяжыцеся, калі ласка Адпраўлена...

Free stock photo jooinn.com (For your works)